За час війни в Україні загинули 20 добровольців з Балтії та Скандинавії – ЗМІ

Джерело: ERR на підставі моніторингу ЗМІ різних країн

Щонайменше 20 добровольців з країн Балтії та Скандинавії загинули в Україні від початку повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

За даними Міністерства оборони Швеції, з 24 лютого 2022 року загинули вісім громадян країни, які воювали на боці України, пише The Baltic Sentinel. Виданню також відомо про загибель щонайменше одного данця та одного норвежця.

Згідно з інформацією фінського телерадіомовника Yle, в Україні загинули п’ятеро добровольців з Фінляндії.

Також агенція The Baltic Times повідомила про загибель в Україні добровольця з Литви в лютому цього року, ще кілька литовців зазнали поранень.

Торік у жовтні Національна телерадіокомпанія Латвії розповіла про смерть в Україні добровольця з цієї країни.

Окрім того, відомо про загибель в Україні трьох естонців-добровольців.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.