Британський рок-гурт Oasis оголосив про возз’єднання після 15-річної перерви

Джерело: The Washington Post

Учасники британського рок-гурту Oasis після 15-річної перерви оголосили про возз’єднання і проведення світового турне наступного року.

Очікується, що гурт Oasis на чолі з братами Ліамом та Ноелем Галлахерами повернеться на сцену і проведе турне влітку 2025 року, яке включатиме концерти по всій Великій Британії та Ірландії, зокрема щонайменше чотири на стадіоні Wembley в Лондоні.

Oasis анонсував тур на своєму сайті. У заяві гурт повідомив, що планує дати концерти й на “інших континентах за межами Європи наступного року”.

Квитки на концерти надійдуть у продаж 31 серпня.

Як розповіли у виданні, пік популярності гурту припав на 1990-х роки. Тоді Oasis стали відомими завдяки пісням “Wonderwall”, “Live Forever” та “Champagne Supernova”.

У 2009 році після численних сварок братів гурт розпався. Ноель заявив, що не може більше працювати з братом, і протягом багатьох років Галлахери продовжували публічно ображати один одного.

У Великій Британії Oasis став феноменом, продавши десятки мільйонів альбомів і отримавши шість премій Brit Awards.

За повідомленням ЗМІ пейджери бойовиків ліванського угруповання Хезболла, у які Моссад заклав вибухівку, могли виготовити у Будапешті (Угорщина).

У Львові вчора ввечері, 17 вересня, 35-річний львів’янин наїхав на електросамокат, на якому їхали двоє 16-річних хлопців. Внаслідок цього один юнак загинув, а інший дістав поранення. 

18 вересня 1929 року народилась Алла Горська – українська художниця та дисидентка, громадська діячка, одна із засновниць та найяскравіших творчих особистостей покоління руху шістдесятництва, одна з перших представниць андерграунду, діячка правозахисного руху 1960-х років в Україні.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

Згідно із записом у судовому циркулярі, принцеса Уельська повернулася до роботи з приватною зустріччю у Віндзорському замку.