На ТОТ Херсонщини росіяни змушують українських дітей писати листи окупантам – ЦНС

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву поінформували, що у межах підготовки до навчального року на тимчасово окупованих територіях росіяни змушують дітей писати листи загарбникам.

У школах Херсонської області діти будуть писати листи на перших уроках під наглядом вчителів. Фактично примусова акція буде відбуватись під диктування вчителів й відмовитись від участі не стане можливим без подальших санкцій.

Надалі листи мають передати російським військовим під виглядом “добровільної ініціативи”, звичайно що весь процес будуть висвітлювати російські пропагандисти.

Раніше такий випадок зафіксували в Олешківському будинку-інтернаті. Росіяни змусили дітей писати листи ворожим солдатам.

За ідеєю окупаційної “адміністрації”, це мали бути листи вдячності за “подарунки” від російських армійців.

Наголошували, що такі заходи є частиною цілеспрямованої політики ворога щодо зміни самоідентифікації українських дітей, що є однією з ознак геноциду.

Також стало відомо, що влада РФ продовжує імплементацію стратегії етнічної чистки українців на тимчасово окупованих територіях України. Перший етап передбачає проведення системних фільтраційних заходів задля витіснення патріотично налаштованого населення.

Тоді як на другому етапі росіяни масово депортуватимуть українців на територію РФ, так змінюючи етнічний склад українських територій. Водночас на місце українців ворог планує переселити етнічних росіян, ускладнюючи реінтеграцію тимчасово окупованих територій після деокупації.

Зауважимо, заступник глави Радбезу РФ Дмитро Медведєв поділився планами Кремля щодо репресій проти українських громадян на тимчасово окупованих територіях України. За його словами, українці ТОТ, які “завдають шкоди” Росії, повинні бути “викриті і покарані, заслані до Сибіру для перевиховання в таборах примусової праці”.

Як мовиться у звіті ISW, показові судові процеси і репресії сталінської епохи, починаючи з 1920-х і 1930-х років, так само були спрямовані на “шкідників”, особливо в сільськогосподарській сфері. Аналітики додали, що використання Медведєвим риторики сталінської епохи про “чистки” є показовим.

У ЦНС зауважили, що участь в пропаганді є тяжким злочином за який передбачена відповідальність. Повідомити про злочинців можна за посиланням.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.