Україні мають дозволити удари по Росії — Боррель

Джерело: il Messaggero та Tagesschau.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликав країни-партнери дозволити Україні використовувати надану зброю для ударів по Росії.

Про це він заявив під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського союзу в Брюсселі, вітаючи міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

“Обмеження на використання зброї, переданої Україні, мають бути зняті, має бути дозволене повне використання (зброї, – ред.) для нанесення ударів по військових цілях у Росії відповідно до міжнародних правил”, – сказав Боррель.

Він також закликав європейські країни посилити військову підтримку України та висловив занепокоєння через можливе скорочення допомоги з боку Німеччини.

  • Ще 21 серпня верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявляв, що наступ України на Курську область завдав серйозного удару по наративу російського президента Володимира Путіна. Дипломат також підтримав зняття заборони на використання західної зброї.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…