ВАКС стягнув у дохід держави квартиру начальника Вінницького ТЦК та СП

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про конфіскацію квартири вартістю 1,9 млн грн, яка належала начальнику Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП Роману Потерлевичу.

САП не зазначила прізвище фігуранта, але “Слово і діло” разом з деякими іншими ЗМІ кажуть саме про Романа Потерлевича.

Суд розглядав справу з 8 листопада 2023 року на підставі позову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). 29 серпня 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила позов САП, визнавши актив необґрунтованим і постановивши стягнути його у дохід держави.

За матеріалами справи, Державне бюро розслідувань (ДБР) та САП встановили, що батько Романа Потерлевича, Микола Потерлевич, за його дорученням придбав новозбудовану квартиру в передмісті Вінниці. Вартість цього активу перевищує 1,9 млн грн, що і стало підставою для конфіскації.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.