Porsche з фільму «Ризикований бізнес» з Томом Крузом продадуть на аукціоні за $1,7 млн

Джерело: The Sun

Ретро-спорткар 1979 року Porsche 928, нам якому, як вважається, американський актор Том Круз вчився керувати автомобілем, а також який зʼявився у фільмі “Ризикований бізнес”, продадуть на аукціоні.

Як розповіли у виданні, увагу кінорежисера Пола Брікмана привернули золотий кузов, пишний дизайн і спортивні характеристики Porsche 928. Авто зʼявляється у головній ролі його фільму 1983 року.

“Ризикований бізнес” розповідає про пригоди та нещасні випадки, що стаються з підлітком – сином багатих батьків, який розбиває дорогу машину свого тата та перетворює свій сімейний будинок на дім розпусти, намагаючись покрити рахунки за ремонт. Роль підлітка зіграв 21-річний Том Круз.

В одній із найвідоміших сцен Porsche скочується з пірса в озеро Мічиган, дорогою наїжджаючи на Круза, який забуває поставити ручне гальмо.

У зйомках використали три ідентичні моделі Porsche 928, одну з яких нині й виставили на продаж. Це не той автомобіль, який занурився в озеро, тому він залишається у чудовому стані.

У машині є також підписи від акторського складу фільму всередині та деякі цитати зі сценарію.

Фото: cars.bonhams.com

Фото: cars.bonhams.com

Двигун має потужність 230 кінських сил, забезпечуючи максимальну швидкість 230 км/год. Орієнтовна ціна складає близько $1,7 млн.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.