Борчині-прикордонниці відмовилися від змагань у Будапешті через участь у турнірі росіянок

Фото: dpsu.gov.ua

Джерело: Держприкордонслужба

Українські борчині-прикордонниці – Марія Винник, Соломія Винник та Анастасія Алпєєва – відмовились від участі у рейтинговому турнірі з вільної боротьби, на якому розігрувалися ліцензії на право участі у наступних Літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Причина – допуск до змагань російських спортсменок.

За даними відомства, Марія та Соломія Винник, а також Настасія Алпєєва – представниці спортивної команди Державної прикордонної служби України – були основними претендентками у боротьбі за можливість виступати на Олімпійських іграх.

Однак борчиням довелось відмовитись від участі у турнірі, оскільки на змагання були заявлені також російські спортсменки.

“Це стало причиною, через яку наша жіноча збірна ухвалила рішення бойкотувати цей рейтинговий турнір. Асоціація спортивної боротьби України засуджує участь представників країни-терористки в спортивних змаганнях, а українські борчині не бажають тиснути руку представницям країни-агресора”, – мовиться у повідомленні.

Що відомо про українських борчинь?

Анастасія Алпєєва -21-річна борчиня вільного стилю, чемпіонка світу та Європи серед молоді. Золоті медалі спортсменка завоювала на Чемпіонаті Європи серед юніорів у 2021 році, Чемпіонаті світі серед молоді у 2021 році, Чемпіонаті України з вільної боротьби у 2022 році та Чемпіонаті Європи з боротьби серед молоді у 2023 році.

Соломія Винник – 22-річна українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату Європи. Виборювала золоті нагороди у 2018 році на Чемпіонаті Європи з боротьби серед кадетів, Чемпіонаті Європи з боротьби серед юніорів у 2021 році, Відкритому чемпіонаті Польщі з боротьби у 2022 році та Чемпіонаті Європи з боротьби серед молоді у 2023 році.

Марія Винник – українська борчиня, сестра Соломії Винник. Є бронзовою призеркою Чемпіонату Європи з боротьби серед молоді 2023 року, бронзовою призеркою Чемпіонату світу з боротьби серед юніорів 2019 року, бронзовою призеркою чемпіонату Європи з боротьби серед юніорів 2019 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.