США та Ірак здійснили спільний рейд, вбивши 15 бойовиків «Ісламської держави»

Джерело: The Guardian

Військові США та Іраку розпочали спільний рейд проти бойовиків ІДІЛ у західній пустелі Іраку, ліквідувавши 15 бойовиків. Під час рейду семеро американських військових зазнали поранень.

За повідомленням Центрального командування ЗС США, бойовики “Ісламської держави” були озброєні, зокрема гранатами і поясами з вибухівкою під час бою, який відбувся у пустелі Анбар.

“Ця операція була спрямована проти лідерів ІДІЛ, аби порушити та знизити здатність ІДІЛ планувати, організовувати та проводити атаки проти мирного населення Іраку, громадян США, союзників та партнерів у всьому регіоні та за його межами”, – повідомили американське командування наголосивши, що “немає ознак”, що у межах рейду були жертви серед цивільних

Іракські військові повідомили, що спершу завдали авіаударів по схованках бойовиків, а потім була проведена повітряно-десантна операція.

“Серед загиблих були ключові лідери ІДІЛ”, – повідомили вони, не назвавши імена вбитих.

Також повідомляється, що у межах рейду було знищено схованки ІДІЛ, зброя, матеріально-технічна підтримка, пояси з вибухівкою безпечно підірвали, а всі важливі документи, зокрема посвідчення особи, а також пристрої зв’язку – вилучені.

Один з представників Пентагону анонімно повідомив, що під час рейду кілька військових США зазнали поранень, а ще двоє зазнали травм внаслідок падіння. Проте всі вони у стабільному стані.

Про свою участь у рейді військові США повідомили через два дні після нього. Ірак першим оголосив про рейд, однак не повідомив, що він відбувався за участі американських військових.

  • Терористична організація Ісламська держава Іраку та Леванту (ІДІЛ) пригрозила терактами на матчах 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів 9-10 квітня.
  • Турецька поліція під час антитерористичної операції затримала 24 особи, яких підозрюють у причетності до угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ).
  • Офіційний представник США заявив, що немає підстав сумніватися в заявах “Ісламської держави” про те, що це угруповання здійснило напад на ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

В мережі поширюються кадри того, як вулиці міст і сіл перетворюються на стрімкі ріки через повені, спричинені штормом “Борис”.

Біллі Айліш та її брат Фіннеас О’Коннелл публічно заявили, що на виборах президента США голосуватимуть за кандидатку від демократів, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

В США в штаті Юта рейс авіакомпанії Delta Air Lines повернули назад через те, що у пасажирів почалась кровотеча з носа та вух через проблеми з тиском у салоні літака.

Дослідження показало, що пари, які активно діляться закоханими селфі в соцмережах, можуть бути менш щасливими, ніж ті, хто не так активно це робить.