«Укрзалізниця» створить новий інклюзивний вагон

Джерело: “Укрзалізниця”

АТ “Укрзалізниця” створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються колісним кріслом.

Зазначається, що проєкт вагона презентували ветеранам, медичним хабам, громадським організаціям.

Фото: Укрзалізниця

“Сьогодні ми презентуємо новий проєкт – унікальний вагон, який дозволить перевозити групи людей на кріслах колісних на реабілітацію, відпочинок, змагання або просто подорожувати. Повністю його обладнаємо на власних потужностях компанії. Перший такий вагон плануємо випустити наступного року”, – розповів голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Фото: Укрзалізниця

Передбачено, що у вагоні буде 4 окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на колісних кріслах та особи, які їх супроводжують. Проєктування та виготовлення цього вагона буде відбуватись спільно з громадськими організаціями та людьми, які ним користуватимуться.

В УЗ зазначили, що в купе цього вагона встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.

Фото: УЗ

Крім того, передбачено пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на колісному кріслі. Тамбур, вхідна група та інший простір матиме параметри для зручного пересування.

У компанії повідомили, що існує вже 50 вагонів, які мають купе для перевезення людей на колісних кріслах та інші зручності для комфортної подорожі.

20 вересня відзначають Міжнародний день студентського спорту та Всесвітній день рису. За церковним календарем сьогодні – великомученика Євстратія та інших.

За даними синоптиків у п’ятницю, 20 вересня, в Україні сухо та сонячно.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.