У Греції жінка влаштувала лісову пожежу, аби спілкуватися і фліртувати з пожежниками

Джерело: Greek Reporter 

У грецькому місті Тріполі 44-річна жінка влаштувала пожежу, щоб спостерігати за роботою пожежників і фліртувати з ними. Її затримали після того, як вона навмисно спровокувала дві лісові пожежі, які охопили лише невеликі ділянки землі.

Місцева пожежна служба повідомила, що жінка влаштовувала підпали 24 та 25 серпня в районі Керасіца, муніципалітету Тріполі в Аркадії. Виявилося, що зловмисниця робила це з метою зустрічі з пожежниками, які прибували на виклики.

За цей вчинок її засудили до 36 місяців ув’язнення та оштрафували на 1000 євро.

Подібний інцидент стався в місті Драма, де 51-річний чоловік був затриманий за підпал трьох ділянок сільськогосподарських угідь. Його також засудили до 15 місяців ув’язнення та наклали штраф у розмірі 1400 євро.

Випадкове розпалювання лісової пожежі тепер кримінально переслідується у Греції через те, що навіть найменша пожежа може швидко вийти з-під контролю.

Читайте також: У Греції феєрверк, запущений з яхти, спричинив лісову пожежу

Законодавство стало суворішим, щоб запобігти подібним випадкам.

У Центрі національного спротиву повідомили, що тимчасово окупована Горлівка та єдине в Україні підприємство, яке виробляло високоякісну вибухову речовину для спорядження боєприпасів та мононітрохлорбензол Горлівський хімзавод, сьогодні – могильник хімікатів. Нині концентрація отрути у ґрунтових водах тут перевищена у 150 тисяч разів.

У віці 85 років помер американський актор, зірка культового фільму “Міцний горішок 2” Джон Еймос.

У Польщі відкрився перший рекрутинговий центр на базі Консульства України в Любліні і працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв.

На благодійному аукціоні в Техасі чоловік заплатив 4 тисячі доларів за гітару, яку, як він думав, підписала Тейлор Свіфт, і розбив її, оскільки співачка використовує свій вплив, щоб робити політичні заяви.

Лиш нещодавно вступивши на посаду генерального секретаря НАТО Марк Рютте прибув до Києва і наголосив, що Україна повинна мати можливість обстрілювати російську територію далекобійними західними ракетами.