Universal показала перші кадри фільму «Світ Юрського періоду: Відродження»

Джерело: Variety

Кінокомпанія Universal Pictures показала перші кадри фільму “Світ Юрського періоду: Відродження”, який став сьомим за 31-річну історію франшизи.

Прем’єра стрічки запланована на 2 липня 2025 року.

Ґарет Едвардс виступив кінорежисером за сценарієм, написаним Девідом Кеппом, сценаристом оригінального “Парку Юрського періоду”, випущеного в 1993 році.

Френк Маршалл і Патрік Кроулі продюсують фільм, а Стівен Спілберг, Деніс Л. Стюарт і Джим Спенсер є виконавчими продюсерами.

Як зазначається, сюжет “Світу Юрського періоду: Відродження” розгортатиметься через п’ять років після подій “Світ Юрського періоду: Домініон‎”, коли “екологія планети перетворилася здебільшого на негостинну для динозаврів”.

Головні ролі у фільмі зіграли Скарлетт Йоганссон, Магершала Алі та Джонатан Бейлі.

Фото: Universal

Персонаж Йоганссон – експертка із таємних операцій на ім’я Зора Беннетт, яку найняли, щоб очолити команду, яка вилучає ДНК із трьох найбільш гігантських видів динозаврів, що залишилися в живих.

Алі грає партнера Зорі, Дункана Кінкейда, а Бейлі грає палеонтолога на ім’я доктор Генрі Луміс.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.