Мін’юст Росії оновив список «іноземних агентів»

Джерело: Медіазона

Російське міністерство юстиції внесло до переліку “іноземних агентів” видавчиню “Медузи” Галину Тимченко, юристку Олену Лук’янову та дві організації – коаліцію “Новосибірськ 2020” і “Громадянську ініціативу проти екологічної злочинності”.

За даними видання, внесення до списку Тимченко Мін’юст пояснив тим, що вона брала участь у створенні матеріалів інших “іноземних агентів”, виступала проти війни Росії в Україні, а також поширювала “фейки” про російську владу та армію.

Окрім того у відомстві зазначили, що Тимченко є співзасновницею і гендиректоркою видання, визнаного одночасно й “іноземним агентом”, і “небажаною організацією”.

Подібні причини для визнання “іноземним агентом” російський Мін’юст вказав і щодо Лук’янової. Олена Лук’янова — докторка юридичних наук, одна із засновників та викладачка Вільного університету, який базується в еміграції, в Ризі.

Про “Громадянську ініціативу проти екологічної злочинності” заявлено, що вона розповсюджувала “фейки” про політику російської влади у сфері екології.

Природоохоронна організація “Громадянська ініціатива проти екологічної злочинності” була заснована у 2018 році, її головний офіс знаходиться у Краснодарі. На сайті організації йдеться, що вона підтримує регіональні екологічні ініціативи, відстежує ландшафтні пожежі, займається моніторингом забруднення повітря, фіксує порушення у сфері природокористування та займається екоосвітою.

Коаліцію “Новосибірськ 2020” російська влада звинуватила в тому, що нею керують інші “іноземні агенти”.

Зазначається, що Коаліція об’єднує незалежних депутатів, її створили перед виборами до міської ради для боротьби з “Єдиною Росією” та КПРФ.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…