Зеленський обговорює з генсеком ООН відновлення Чорноморської зернової ініціативи

Джерело: Володимир Зеленський в Twitter

Президент України Володимир Зеленський розмовляв з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем про відновлення постачання українського продовольства чорноморськими шляхами після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової угоди.

“Це чергова спроба Росії використати голод як зброю та дестабілізувати світовий продовольчий ринок. Терористична держава поставила під загрозу життя 400 мільйонів людей у ​​різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту”, – написав Зеленський.

Він додав, що найбільш критична ситуація в країнах Африки та Азії, таких як Сомалі, Ефіопія, Південний Судан, Ємен.

“Чорноморська зернова ініціатива має бути збережена. Ми домовилися з паном Гутеррішем співпрацювати з відповідальними державами для відновлення продовольчої безпеки та постачання продовольства чорноморськими шляхами”, – додав президент України.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.