€25 за ніч: в Італії можуть підвищити туристичний збір через наплив відвідувачів

Джерело: Financial Times

Італія планує суттєве збільшення туристичних податків, щоб допомогти містам з обмеженим бюджетом і контролювати вплив туризму. Асоціації готельної та туристичної індустрії протестують проти плану, що передбачає до 25 євро за ніч у дорогих готелях.

Барбара Касілло, яка представляє великі готелі та глобальні мережі, зауважує, що це може негативно вплинути на конкуренцію з іншими європейськими напрямками.

“Якщо ми лякаємо мандрівників, які приїжджають до нас, створюючи враження, що ми хочемо взяти все, що можемо, ми робимо погану послугу країні. Ми повинні бути дуже обережними”, – сказала Казілло.

Міністерство туризму заявило, що планує “діалог” з відповідними галузевими органами у вересні щодо “можливої пропозиції про зміну правил туристичного збору”.

Італійські міста вже стягують туристичні податки від €1 до €5 за ніч залежно від класу готелю. Так, у 2019 році муніципалітети зібрали 470 млн євро, а у 2023 році збори зросли до 775 млн євро після дозволу уряду підвищити податки до 10 євро за ніч у популярних туристичних містах.

Цього року Венеція провела експеримент, запровадивши плату за вхід для одноденних туристів, які відвідують її історичний центр.

Остання пропозиція уряду передбачає збільшення граничного розміру туристичного податку:

5 євро з людини за ніч для номерів вартістю до 100 євро;

10 євро за ніч для номерів вартістю від 100 до 400 євро;
15 євро для номерів вартістю від 400 до 750 євро;
25 євро для номерів, вартість яких перевищує 750 євро.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.