Співвласника книгарень «Книжковий Лев» затримали працівники Мукачівського ТЦК

Джерело: Інстаграм-сторінки книгарень та співвласниця Катерина Іванова

У понеділок, 2 вересня, співвласника українських книгарень “Плекай” та “Книжковий Лев” Олександра Рябчука у Мукачеві начебто затримали прикордонники, після чого звʼязок з ним обірвався. Згодом зʼясувалося, що чоловіка передали працівникам ТЦК та СП для уточнення даних.

Як зазначається, прикордонники зупинили чоловіка на вокзалі у Мукачеві для уточнення даних, а потім зв’язок із ним обірвався. Пізніше вдалося дізнатися, що Рябчука передали працівникам Мукачівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП).

“Далі працівникам Мукачівського РТЦК та СП привезли в приміщення РТЦК, потім примусом в поліклініку для проходження ВЛК, не враховуючи проблеми зі здоров’ям та відсутність всіх необхідних лікарів”, – йдеться в дописі.

За словами Івановой, рішення ВЛК намагалися оскаржити та вимагали видати повістку належним чином, натомість співробітники Мукачівського РТЦК та СП застосували фізичну силу до Олександра та його дружини, яка перебувала поруч з ним. Після – Рябчука знову відвезли в РТЦК.

Також вказано, що дружина Олександра викликала поліцію та подала заяву про побиття, а працівники ТЦК змусили чоловіка написати заяву під запис на відео, що він не має до них претензій, а також вимагали від жінки забрати заяву до поліції.

“Сашу й надалі незаконно утримують працівники РТЦК та СП. Стабільного зв’язку з ним не має. Встановити його місцеперебування і подальше долю не можемо”, – йдеться в заяві.

Дружина Олександра Тетяна Тимченко у коментарі виданню “Суспільне Культура” розповіла, що у Військової служби правопорядку в Ужгороді вдалося дізнатися, що його доправили в складі ужгородського військкомату на полігон в Рівне. Більше деталей жінка не має.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.