Ворог вдарив по університету у Сумах – ОВА

Джерело: пресслужба Сумської ОВА

Ввечері 3 вересня російські війська завдали авіаційний удар по будівлі одного з університетів міста Суми. Попередньо, ворог застосував КАБ.

Нині на місці обстрілу працюють всі необхідні служби.

Також уточнюються наслідки ворожої атаки.

Бережіть себе та рідних, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, – закликали в ОВА.

Ранішу російські агресори завдали удару по навчальному закладу Полтави, використавши дві балістичні ракети. Ракети вдарили так швидко після тривоги, що люди ще не встигли евакуюватися до бомбосховища. Одну з будівель інституту частково зруйновано, багато людей опинилися під завалами.

Внаслідок ракетного удару РФ по Полтаві відомо про 51 загиблого. Вже розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Попередньо росіяни атакували місто двома балістичними ракетами “Іскандер-М”. Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню.

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу через удар росіян по військовому Інституту звʼязку, внаслідок якого загинула щонайменше 41 людина.

  • Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила російський ракетний удар по Полтаві сьогодні, 3 вересня

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.