Глава МЗС Дмитро Кулеба написав заяву про відставку

Джерело: глава ВР України Руслан Стефанчук

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав заяву про відставку.

“До Верховної Ради України надійшла заява від Міністра закордонних справ України Кулеби Д.І. про відставку”, – написав Стефанчук, опублікувавши відповідне фото заяви.

Спікер парламенту додав, що заяву розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань.

Дмитро Кулеба очолює українське МЗС з 4 березня 2020 року.

Напередодні голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив , що цього тижня можна очікувати “великого перезавантаження уряду”.

Того ж до Верховної Ради надійшли заяви про відставку одразу від кількох посадовців.

Так, написали заяви три міністри: Олександр Камишін (стратегічні галузі промисловості), Денис Малюська (юстиція) та Руслан Стрілець (екології). Також заяву подав голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

  • Незалежні члени Наглядової ради “Укренерго” Данієль Доббені та Педер Андреасен подають у відставку через дострокове звільнення керівника “Укренерго” Володимира Кудрицького. Вони вважають це рішення є політично вмотивованим.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У британській розвідці зреагували на бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Двоє друзів, 36-річний Ніл Кокс і 25-річна Джей Антік, привернули увагу своєю шестиденною велоподорожжю південно-західною Англією. Вони подолали 400 км з Глостера до Лендс-Енду на тандемі (велосипед для двох), абсолютно голими. 

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.