На Прикарпатті затримали підозрюваного у підпалі волонтерського авто

Джерело: поліція Івано-Франківщини

На Прикарпатті затримали чоловіка, якого підозрюють у підпалі волонтерського автомобіля.

“У пошуках “легкого” заробітку, прикарпатець підпалив волонтерську автівку… слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, умисне знищення або пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, – розповіли в обласній поліції.

Як зазначається, повідомлення про загоряння транспортного засобу, який використовували для волонтерської діяльності, правоохоронці отримали вночі 29 серпня. Тоді з’ясували, що до підпалу причетний 34-річний мешканець Прикарпаття.

“Ще на початку серпня зловмисник в одному з Телеграм-каналів знайшов оголошення, де пропонували “підробіток” за підпал військових транспортних засобів. Палій фіксував свої злочинні дії на відео, як доказ про виконане “завдання”, а потім пересилав його “замовнику”. За свою “роботу” отримав кошти у сумі понад 1000 доларів США”, – йдеться в матеріалі.

Під час обшуку в помешканні підозрюваного поліціянти вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності та пістолет з набоями.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

  • СБУ спільно з Нацполіцією викрили та затримали у Дніпрі неповнолітнього, який за вказівкою РФ підпалив позашляховик Збройних сил України.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.