Трамп може запросити Маска в свою команду попри потенційний конфлікт бізнес-інтересів – WP

Джерело: The Washington Post

Експрезидент США Дональд Трамп у разі перемоги на виборах планує включити Ілона Маска в державну комісію з аудиту федеральних витрат Сполучених Штатів з метою їх скорочення, незважаючи на потенційний конфлікт бізнес-інтересів мільярдера.

“За зачиненими дверима колишній президент Дональд Трамп і його радники впродовж місяців обговорювали створення комісії на чолі з відомими бізнес-менеджерами, щоб переглянути урядові витрати та визначитися з тисячами програм, які потрібно скоротити”, – йдеться у матеріалі.

У цьому контексті зазначається, що “Трамп розглядає план, який може забезпечити Ілону Маску певну роль в проведенні цього аудиту державних агентств США”. Раніше йшлося про те, що Трамп був готовий у разі перемоги призначити Маска своїм радником, однак не уточнювалося, якою саме може бути роль мільярдера.

Як зауважили у виданні, кандидат у президенти США від республіканців у такий спосіб хоче реанімувати ідею, запроваджену Рональдом Рейганом та сенатором Томом Коберном. Вони свого часу випустили так звану “Книгу відходів”, яка визначала нецільове витрачання державних коштів. І це могло би відволікти увагу виборців від планів Трампа збільшити державний борг.

Сам Маск уже давав зрозуміти, що готовий працювати в команді Трампа. Однак це, як зазначають журналісти, може призвести до конфлікту бізнес-інтересів мільярдера. Оскільки йдеться про потенційні фінансові вигоди, які адміністрація Трампа в разі його перемоги могла би надати Маску.

Зокрема, вказано, що компанії Маска SpaceX і Starlink можуть лише виграти від нових федеральних контрактів. Адже вже на нинішньому етапі республіканська платформа вимагає збільшення інвестицій у супутники та прискорення дослідження космосу в напрямку Марса.

Водночас союз Маска з Трампом міг би посприяти зменшенню регуляцій по відношенню до компаній мільярдера, запроваджених у США впродовж останніх років.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

19 вересня відзначається День народження смайлика. Цього дня також вшановується пам’ять святих мучеників Трохима, Савватія та Доримедонта. До Нового року залишилося 103 дні.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.