МАГАТЕ допоможе у добудові блоків Хмельницької АЕС – Міненерго

Джерело: пресслужба Міністерства енергетики

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило готовність надати технічну допомогу Україні у завершенні будівництва блоків на Хмельницькій атомній електростанції.

МАГАТЕ підтримує наміри України щодо розширення атомної енергетики і готове сприяти в реалізації цього проєкту.

Як повідомляється, Україна знаходиться на фінальному етапі переговорів з Болгарією щодо постачання реакторів. Початок будівництва може відбутися після ухвалення відповідного законопроєкту Верховною Радою.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі також запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у вже існуючі системи.

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Фільм “Росіяни на війні” режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на телеканалі Russia Today, планують 4 рази показати на кінофестивалі в Цюриху.

Група колишніх радників та агентів експрезидента США Дональда Трампа допомогла створити проросійський вебсайт Intelligencer, який зазвичай розповсюджує дезінформацію. На сайті, зокрема, публікують фейки про війну в Україні, вибори та вакцини.