Україна підготовлена до зими в середньому на 82% — Мінвідновлення

Джерело: Мінвідновлення

Станом на початок вересня Україна готова до опалювального сезону в середньому на 82%, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. У тилових регіонах цей показник вищий, тоді як у прифронтових областях ситуація складніша.

Наприклад, у Запорізькій області готовність становить 79%, а найнижчий показник зафіксовано у Херсонській області — лише 54%.

Для своєчасного початку опалювального сезону та підвищення стійкості енергетичної системи, Мінвідновлення активно забезпечує підприємства когенераційними установками та блочно-модульними котельнями.

За словами директорки Департаменту комунальних послуг Мінвідновлення Наталії Хоцянівської, на сьогодні підприємства теплопостачання мають 169 когенераційних установок, з яких 83 вже введені в експлуатацію. Міжнародні партнери підтвердили постачання ще 291 установки та 101 блочно-модульної котельні, які мають запрацювати до кінця року.

Відомство продовжує працювати над залученням додаткового обладнання, оскільки підприємства галузі потребують ще 423 когенераційні установки та близько 300 блочно-модульних котелень.

Харківська область, яка отримала 2,5 млрд гривень з державного бюджету на швидке забезпечення обладнанням, готується до зими з більшою потужністю, ніж у попередні роки.

Воїнів ССО не дарма називають “сталевими”. З початку повномасштабного вторгнення спецпризначенці виконують надскладні завдання, здійснюючи сотні успішних операцій, знищуючи тисячі росіян.

Служба безпеки та Національна поліція зібрали доказову базу на ще 11 російських воєнних злочинців, причетних до масових репресій та вбивств цивільного населення під час окупації Херсона.

Російський уряд підтримав законопроєкт щодо запровадження адміністративного покарання за пропаганду відмови від дітонародження (“чайлдфрі”). Штрафні санкції застосовуватимуться за аналогією за “пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин” та зміни статі.

23 вересня, боронячи Україну на фронті, під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець ССО, Геннадій Керничний.

У Росії запровадять кримінальне покарання за “русофобію” для іноземців. Російський уряд підтримав відповідний законопроект.