Удари РФ по Львову: аварійно-рятувальні роботи завершено

Джерело: ДСНС України

В середу, 4 вересня, у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків ранкового обстрілу РФ.

Внаслідок атаки постраждало 53 людини. Семеро загиблих, серед них двоє дітей – 7 та 14 років.

Надзвичайникам вдалося врятувати 12 осіб. Психологи надали допомогу 103 постраждалим, серед них 16 дітей.  

Фото: ДСНС Львівщини

Нагадаємо, що під ранок 4 вересня росіяни атакували Львів “шахедами” і низкою ракет, зокрема ракетами “Кинджал”.

Ворог атакував житлові будинки неподалік головного залізничного вокзалу Львова. Вибуховими хвилями пошкоджено десятки будівель навколо, зокрема житлові будинки, освітні та медичні заклади.

Також відомо, що пошкоджень зазнали щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення.

Запаси зброї та іншого військового обладнання у Пентагону скорочуються, тому обсяги пакетів військової допомоги Україні упродовж останніх місяців стали меншими.

18 вересня глава МЗС Андрій Сибіга провів зустріч з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо у Братиславі. Сторони зокрема обговорили співпрацю між державами.

Міжнародний валютний фонд відклав поновлення консультацій з урядом Росії після звернення європейських країн, що співпраця з агресором посилить пропаганду Кремля.

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що план перемоги вже повністю готовий. У своєму вечірньому зверненні він зазначив, що всі пункти, ключові акценти та необхідні додатки з деталями до плану вже опрацьовані.

18 вересня міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас представив інформацію про додаткову військову підтримку України на закритому засіданні Комітету Сейму з питань національної безпеки і оборони.