США запровадили санкції проти Russia Today та Маргарити Симоньян

Джерело: пресслужба Мінфіну США

4 вересня Мінфін США запровадив санкції проти російського держагентства “РИА Новости”, телеканалу Russia Today (RT) та всієї медіагрупи “Россия сегодня” за втручання у президентські вибори у США 2024 року.

Зокрема до усіх причетних до втручань застосовані візові обмеження.

Санкції акцентують постійні зусилля уряду США притягнути спонсорованих державою суб’єктів до відповідальності за дії, спрямовані на погіршення довіри суспільства до наших установ, – зауважила міністерка фінансів Джанет Єллен. – Міністерство фінансів не похитнеться у своїй відданості захисту наших демократичних принципів і цілісності наших виборчих систем.

Також санкції запроваджено проти головної редакторки RT Маргарити Симоньян та топ-менеджменту російської медіагрупи.

Генпрокурор США заявив, що двом співробітникам RT, Костянтину Калашнікову та Олені Афанасьєвій, пред’явлені звинувачення у відмиванні коштів та порушенні закону про іноземних агентів.

  • В американській розвідці повідомили, яким чином РФ втручається у цьогорічну боротьбу за пост президента Сполучених Штатів.
  • У серпні Федеральне бюро розслідувань (ФБР) здійснило обшуки у будинках двох громадян США, які мали зв’язки з державними росЗМІ. Мовиться про ексінспектора ООН зі зброї та ексрадника Дональда Трампа.
  • Іран активізував свої спроби втрутитись у вибори президента США, зокрема створюючи фейкові новинні вебсайти, націлені на ультраправих та ультралівих, повідомили у Microsoft.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.