Глава МЗС Німеччини зреагувала про заяву Кулеби про відставку

Джерело: Анналена Бербок/X

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила жаль стосовно заяви українського колеги Дмитра Кулеби про відставку.

Довгі розмови в нічних поїздах, на G7, на фронті, у Брюсселі, перед розбомбленою електростанцією. Мало з ким я працювала так тісно, ​​як з вами, Дмитре Кулебу. Ви ставите народ своєї країни вище себе. Усього найкращого від щирого серця. Ми зустрінемося знову, коли мир та свобода нарешті повернуться до всієї України, — написала Бербок.

Напередодні стало відомо, що Кулеба написав заяву про відставку. 4 вересня Верховна Рада мала проголосувати за його звільнення, проте відклала розгляд, оскільки, ймовірно, цього дня в залі засідань було недостатньо депутатів для ухвалення рішення.

Згідно з інформацією ЗМІ Кулеба може очолити “одне з важливих посольств” у Брюсселі — де, окрім представництв України при Євросоюзі та НАТО, є і посольство України у Бельгії та Люксембурзі.

Раніше голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що цього тижня можна очікувати “великого перезавантаження уряду”. Також нардеп Ярослав Железняк анонсував у Верховній Раді “парад відставок”.

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.

Колишній президент США Дональд Трамп хоче подати позов проти Міністерства юстиції та ФБР на суму 115 мільйонів доларів через “зловмисне політичне переслідування” у справі про неналежне зберігання секретних документів у його резиденції у Флориді.