Путін заявив, що Китай, Індія і Бразилія можуть бути посередниками у перемовинах з Україною

Джерело: Reuters

Президент РФ Володимир Путін назвав країни, які можуть стати посередниками у перемовинах між Росією та Україною.

Під час свого виступу 5 вересня Путін сказав, що Китай, Індія та Бразилія могли б виконати роль посередників у потенційних мирних перемовинах.

Щобільше, очільник Кремля заявив, що основою цих перемовин може стати попередня домовленість сторін, досягнута у Стамбулі, під час перших тижнів повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.