Мільярдні збитки: ДБР повідомило про підозру колишньому високопосадовцю Міноборони

Джерело: ДБР, Офіс генпрокурора

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру одному з колишніх керівників закупівель Міноборони через недбалість.

Він закупив паливно-мастильні матеріали для армії та неправомірно включив ПДВ у вартість, що призвело до збитків на 1,2 млрд грн. Підозрюваному загрожує до 8 років ув’язнення.

У відомстві його ім’я не розголошують, однак за інформацією джерел Суспільного, мова йде про екскерівника департаменту держзакупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

За інформацією Офісу генпрокурора, цей підозрюваний також звинувачується у розтраті понад 1,7 млрд грн державних коштів і у перешкоджанні роботі ЗСУ через закупівлю неякісних бронежилетів за завищеною вартістю.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.