У Мадриді планують заборонити оренду електросамокатів

Джерело: The Guardian

Мадрид заборонить оренду електросамокатів через мобільні додатки з жовтня через невиконання вимог щодо пересування та паркування. Мер міста, Хосе Луїс Мартінес-Альмейда, оголосив про анулювання ліцензій компаній, що надають самокати в оренду, додавши, що місто не планує надавати нові дозволи іншим операторам.

“Ринок виявився нездатним відповідати вимогам, встановленим мерією для забезпечення найвищого рівня безпеки для громадян”, – сказав він у своїй заяві.

Система оренди електросамокатів викликала критику через необережне використання і хаотичне паркування. З травня 2023 року Мадрид дозволив працювати лише трьом операторам – Dott, Tier Mobility і Lime, кожному з 2 000 самокатів.

Вони повинні були надати мерії доступ до своїх даних, а також впровадити технологію, яка змушувала б клієнтів залишати самокати у дозволених місцях і не дозволяла б їм брати самокати на пішохідних вулицях або поблизу історичних парків.

Оператори не виконали умови, і тепер мають 20 днів на оскарження рішення.

За дев’ять місяців 2024 року оборонне відомство кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони понад 140 безпілотних авіаційних комплексів та 33 наземних роботизованих комплексів українського виробництва.

Корональний викид маси (CME) Сонця загрожує кометі C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), яка готується до свого найбільшого зближення із Землею. Натомість вчені все ж сподіваються поспостерігати за захоплюючим астрономічним явищем.

У Росії, створені в межах онлайн-проекту “Большой российской энциклопедии”, матеріали передадуть команді іншої інтернет-енциклопедії – “Рувики”. Співробітники БРЭ повідомляли, що зарплата їм не нараховувалась із грудня минулого року.

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).