В Індії оприлюднили звіт про сексуальні домагання в кіноіндустрії

Джерело: Independent

Кіноіндустрія штату Керала в Індії опинилася в центрі уваги після публікації дослідження, замовленого урядом у 2017 році для розслідування умов праці жінок у цій галузі.

Як розповіли у виданні, звіт базується на інтервʼю з понад 80 жінками й охоплює як комерційні, так і незалежні фільми мовою малаялам, кіноіндустрії, яка щорічно випускає близько 150–200 стрічок і є однією з найбільших в Індії.

Результати дослідження свідчать, що ця галузь є місцем поширення сексуальних домагань і важких умов праці, і її контролює група чоловіків-акторів, продюсерів, дистрибʼюторів і режисерів.

Водночас у звіті вказано, що сексуальні домагання в індустрії є не лише поширеними, але й залишаються “неконтрольованими”.

За даними видання, після оприлюднення документа кілька жінок, деякі з яких уже покинули акторську карʼєру, публічно заявили про сексуальні напади й домагання, а керівництво Асоціації малаяламських кінематографістів (AMMA) розпущено після відставки її президента, Моханлала. Зазначається, що він подав у відставку “з моральних міркувань” після того, як звинувачення висунули членам спілки.

Водночас Високий суд Керали попросив місцевий уряд надати йому весь звіт на опрацювання. Нині зареєстровано 17 справ, а яких фігурують деякі з найбільших зірок кіноіндустрії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.