Дослідження: 8 з 10 коментарів щодо політикинь в Instagram містять «гендерні образи»

Джерело: Independent

Результати нового дослідження, проведеного Центром протидії цифровій ненависті (Centre for Countering Digital Hate), свідчать, що Instagram не зміг видалити до 93% образливих коментарів, спрямованих щодо американських політикинь.

Дослідники проаналізували тисячу коментарів, які містили ознаки расизму, сексизму й насильства на Instagram-сторінках десяти найпопулярніших політикинь від Республіканської й Демократичної партій США.

Серед них – віцепрезидентка Камала Гарріс, колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, Александрія Окасіо-Кортез, сенаторка Елізабет Воррен, Жасмін Крокетт, а також республіканки Марджорі Тейлор Грін, Марія Ельвіра Салазар, Лорен Боберт, сенаторка Марша Блекберн й Анна Пауліна Луна.

Результати засвідчили, що приблизно 8 з 10 коментарів (77%) містили гендерні образи. Зокрема часто зустрічалися слова “зґвалтування” й “повія”.

“Відомі жінки в Instagram уже звикли до мізогінії, ненависницьких образ і погроз сексуального насильства на свою адресу й на адресу своїх близьких. Образи на ґрунті ненависті, спрямовані на гендерну, расову чи сексуальну приналежність, не є частиною нормального політичного дискурсу”, – зазначив Імран Ахмед, генеральний директор Центру протидії цифровій ненависті.

Водночас дослідження засвідчило, що за тиждень після того, як вчені повідомили про такі коментарі адміністрації Instagram, 93% з них залишалися доступними, попри те, що вони явно порушували політику платформи.

“Наше дослідження показує, що Meta не зацікавлена в усуненні образ і переслідувань на основі ідентичності. Навіть коли користувачі або дослідники повідомляють про такі випадки, Meta робить менше, ніж необхідний мінімум для вирішення проблем користувачів”, – наголосив Ахмед.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.