У США підтверджено перший випадок пташиного грипу без контакту з тваринами

Джерело: BBC News

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.

Пацієнт зі штату Міссурі лікувався в лікарні та відтоді одужав, повідомили в Центрі з контролю та профілактики захворювань (CDC).

За даними CDC, це 14-й випадок пташиного грипу в США у 2024 році та перший випадок без відомого контакту з тваринами.

Агентство заявило, що, виходячи з їхніх поточних даних, ризик для широкої громадськості залишається низьким.

Випадок у штаті Міссурі було виявлено під час планового епідеміологічного спостереження за сезоном грипу. Пацієнт мав основні захворювання та отримував противірусні препарати.

Пташиний грип – це вірусне захворювання, яке вражає переважно птахів та інших тварин. Інфікування людини відбувається рідко.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.