В США пінгвін-батько понад 200 пташенят помер у віці 33 роки

Джерело: The Guardian

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Пінгвіна на ім’я містер Гріді приспали через проблеми зі здоров’ям, пов’язані з його віком: середня тривалість життя африканських пінгвінів становить 18 років, в той час, як він прожив 33.

“Цей один птах був неймовірно важливим для подальшого існування африканських пінгвінів у всьому світі”, — йдеться в заяві куратора зоопарку Меріленда та керівника програми Джена Коттяна. 

Коттян сказав, що містер Гріді причетний до народження 230 нащадків у п’яти поколіннях.

Його партнерка, місіс Гріді, стала найстарішим живим пінгвіном у зоопарку штату Меріленд після смерті її партнера.

Африканські пінгвіни вважаються охоронюваним видом, проте їхня чисельність продовжує різко зменшуватись, йдеться в заяві зоопарку.

Комерційні рибалки конкурують з колоніями пінгвінів за доступ до основного джерела їжі для цих істот, створюючи небезпеку для тварин. Пінгвіни також уразливі в дикій природі до забруднення океану.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.