За тиждень росіяни атакували Україну, залучивши понад 800 КАБів та майже 300 «Шахедів» 

Джерело: Володимир Зеленський у Фейсбуці

Росія за останній тиждень завдала масованих ударів по Україні, застосувавши понад 800 керованих авіаційних бомб, майже 300 ударних дронів типу Shahed та більше 60 ракет.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює над отриманням потужніших засобів захисту.

“Щодня ми працюємо заради більш сильних рішень на підтримку нашого захисту – заради відповідних далекобійних рішень. Про це я говорив із партнерами й на засіданні “Рамштайну”. Дякую всім країнам, які підтримали нас відповідними пакетами допомоги”, — сказав він.

Зеленський також підкреслив, що терор можна зупинити лише рішучими ударами по об’єктах російської військової інфраструктури: “Терор надійно зупиняється тільки в один спосіб: ударами по російських військових аеродромах, по їхніх базах, по логістиці російського терору. Маємо цього досягти”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.