«Я просто граю жінок, а жінки сильні»: акторка Сігурні Вівер на Венеційському кінофестивалі

Джерело: People

Американська акторка та триразова номінантка на премію “Оскар” Сігурні Вівер отримала “Золотого лева” Венеційського кінофестивалю за видатні досягнення в кіномистецтві.

Під час пресконференції акторка розчулилася, коли репортер подякував їй за виконання сильних ролей, особливо за роль Еллен Ріплі у науково-фантастичному фільмі 1979 року “Чужий”.

“Це правда, до мене приходить так багато жінок і дякують мені [за ці ролі]”, – сказала вона.

Вівер зізналась, що вона завжди бачила свою героїню у фільмі “Чужий” як “частину кожної людини”.

“Я черпаю натхнення з того, що бачу як реальна жінка. Мене завжди запитують, чому я граю сильних жінок, і я завжди відповідаю, що це таке дивне питання, бо я просто граю жінок. А жінки сильні і жінки не здаються. Знаєте, чому? Ми не можемо”, – зазначила вона.

Як зазначається, Вівер стала третьою американською акторкою, яка отримала “Золотого лева” за видатні досягнення після Джейн Фонди і Джеймі Лі Кертіс.

Під час своєї промови акторка пожартувала, що тепер статуетка буде “сидіти поруч зі мною в літаку і в гондолі”, додавши, що її чоловікові “доведеться звикнути до того, що вона буде з нами в ліжку”.

“Для мене велика честь отримати “Золотого лева” за видатні досягнення від Венеційської бієнале. Отримати цю нагороду – це привілей, який я розділяю з усіма режисерами й колегами, з якими я працювала впродовж багатьох років”, – прокоментувала вона.

Сігурні Вівер здобула широку популярність після виконання ролі Еллен Ріплі у фільмах “Чужий”, “Чужі”, “Чужий 3” та “Чужий: Воскресіння”. Ця роль принесла їй безліч нагород, у тому числі номінацію на премію “Оскар”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.