В Японії винищувачі F-15 прикрашають різноманітними величезними малюнками (фото)

Джерело: Yokogao Magazine

Японські винищувачі F-15, які перебувають на озброєнні Сил самооборони повітряних сил (JASDF), прикрашають різноманітними унікальними дизайнами з нагоди святкових подій.

Фото: Yokogao Magazine

F-15J, розроблений на базі американського F-15 Eagle, був виготовлений за ліцензією компанією Mitsubishi Heavy Industries і служить в JASDF з 1980-х років. Ці винищувачі виконують ключові завдання з досягнення переваги в повітрі, завдяки своїй маневреності, потужним радіолокаційним системам і модернізованій авіоніці, зокрема в межах програми F-15JSI (Japan Super Interceptor).

На відміну від багатоцільового Mitsubishi F-2, F-15J залишається основним літаком для захисту японського повітряного простору.

Фото: Yokogao Magazine

Однак у рамках святкувань JASDF дозволяє собі творчі експерименти, прикрашаючи F-15 оригінальними лівреями. Ці дизайни варіюються від традиційних японських мотивів укійо-е із зображенням гори Фудзі до драконів і квітучої сакури, що відображають багатство культурної спадщини Японії.

Фото: Yokogao Magazine

Фото: Yokogao Magazine

Фото: Yokogao Magazine

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.