Росіяни завдали удару по Донеччині: троє загиблих, двоє поранених

Джерело: Донецька облпрокуратура

Вранці 8 вересня у селищі Черкаське, що на Донеччині, внаслідок обстрілу з боку російських окупантів загинуло троє жінок, ще двоє чоловіків зазнали поранення.

Фото: Донецька облпрокуратура

За інформацією слідства, о 10:30 війська держави-агресора здійснили обстріл селища з реактивної системи залпового вогню, влучивши касетними боєприпасами на городи місцевих мешканців. Від удару загинули дві жінки віком 43 і 53 роки.

Третя жінка, 45 років, отримала смертельні поранення у власному будинку.

Фото: Донецька облпрокуратура

Двоє чоловіків – 48-річний місцевий мешканець і 61-річний чоловік однієї з загиблих – отримали осколкові поранення та черепно-мозкову травму. Їх було доставлено до лікарні.

Внаслідок обстрілу також пошкоджено вікна, фасади, паркани щонайменше дев’яти домоволодінь та автомобіль.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.