Трамп випереджає Гарріс на 1% у загальнонаціональному опитуванні

Джерело: Bloomberg

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп випереджає віцепрезидентку Камалу Гарріс на 1% у новому загальнонаціональному опитуванні, проведеному газетою New York Times та коледжем Сієна.

Як розповіли у виданні, опитування 1695 зареєстрованих виборців проводилося 3-6 вересня та засвідчило підтримку Трампа на рівні 48% проти 47% у Гарріс у межах тривідсоткової похибки. Опитування проводили телефоном, з використанням живих інтерв’юерів, англійською та іспанською мовами.

За даними опитування, 56% зареєстрованих виборців вважають, що Трамп краще впорається з економікою, тоді як 51% виборців оцінюють поточні економічні умови як погані.

Зазначається, що Гарріс та Трамп зустрінуться у вівторок увечері у Філадельфії під час єдиних запланованих дебатів між кандидатами перед виборами у листопаді.

Згідно з результатами опитування, 28% ймовірних виборців заявили, що їм необхідно більше дізнатися про Гарріс, яка стала кандидаткою від демократів, коли президент Джо Байден у липні оголосив, що виходить з президентських перегонів.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.