Помер актор Джеймс Ерл Джонс, котрий подарував голос Дарту Вейдеру та Муфасі

Джерело: Deadline

Американський актор Джеймс Ерл Джонс, котрий озвучив лиходія “Зоряні війни” Дарта Вейдера та Муфасу з мультфільму Король лев, помер вранці 9 вересня у своєму домі в окрузі Датчесс, штат Нью Йому. Йому було 93 роки.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Deadline (@deadline)

Джеймс Ерл Джонс народився 17 січня 1931 року в Аркабулті, штат Міссісіпі. Батько Роберт Ерл Джонс актор, котрий залишив сім’ю незабаром після народження Джеймса. Мати – Рут Конноллі.

Джонса виховували його бабуся Меггі Конноллі і дідусь Джон Генрі, які були фермерами.

З п’яти років він страждав від сильного заїкання, через що до восьми років майже не розмовляв. Один з учителів коледжу, де навчався Джонс, виявив у хлопчика поетичні здібності і змусив його щодня читати вірші перед однокласниками. Такий метод надав Джеймсу впевненості в собі, і через деякий час він вже виступав публічно, а незабаром став відвідувати заняття з акторської майстерності.

Драматичне мистецтво вивчав в Мічиганському університеті і в театрі American Theatre Wing у Нью-Йорку.

Найбільш відомими ролями Джеймса, є голос Дарта Вейдера з кіносаги Джорджа Лукаса “Зоряні війни”, Тулса Дум з фільму “Конан-варвар” (1982), голос Муфаси у мультфільмі “Король Лев” (1994).

12 листопада 2011 року Джеймс Ерл Джонс отримав “Оскар” за внесок у розвиток кіномистецтва.

Джонс також отримав дві нагороди “Прайм-тайм Еммі”, “Денну премії Еммі”, нагороду “Греммі” у 1977 році та три нагороди “Тоні”.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.