У «Дії» з’явилися свідоцтва про народження, шлюб та зміну імені

Джерело: пресслужба Мінцифри

У застосунку “Дія” з’явилися нові цифрові документи: свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Тепер ці документи можна використовувати без необхідності шукати оригінали при працевлаштуванні, оформленні пільг або підтвердженні зміни прізвища.

Зазначається, що свідоцтво про народження дитини будь-якого віку підтягуватиметься автоматично, якщо користувач авторизується в застосунку та має податковий номер. Документи з’являться у “Дії” за наявності інформації у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян та верифікованого податкового номера для громадян віком від 14 років.

Днем раніше у “Дії” запустили послугу онлайн-одруження. Онлайн-церемонія з реєстратором триватиме близько 30 хвилин, після чого свідоцтво про шлюб з’явиться у додатку. Паперовий варіант можна отримати поштою. Також під час реєстрації пари можуть змінити прізвище або залишити його без змін.

Раніше уряд ухвалив постанову, яка дозволить українцям у межах експериментального проєкту одружуватися в застосунку “Дія”. Після чого міністр цифрової трансформації повідомляв, що у застосунку “Дія” з’явиться нова послуга – онлайн-шлюб.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.