Через повені в Нігерії крокодилів та змій вимило з зоопарку в поселення людей

Джерело: The Guardian

Повені на півночі Нігерії вбили понад 80% тварин у великому зоопарку, де живуть дикі тварини — від левів і крокодилів до буйволів і страусів, повідомили в зоопарку.

Деякі смертельно небезпечні тварини, такі як крокодили і змії, були змиті в наші громади“, – додали в зоопарку Sanda Kyarimi Park в заяві про повені в північному штаті Борно, закликаючи мешканців вжити заходів обережності.

Повені почалися, коли після сильних дощів переповнилася дамба, що призвело до того, що тисячі людей залишилися без даху над головою.

Стихія зачепила й інші об’єкти в столиці штату Майдугурі, включаючи поштове відділення і навчальну лікарню, повідомив офіс президента Нігерії Бола Тінубу, який закликав людей евакуюватися з найбільш постраждалих районів.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

У Данії під час розкопок великого поховання часів вікінгів виявили 50 добре збережених скелетів.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.