На Тернопільщині працівники пошти викрадали та перепродували БпЛА, призначені для ЗСУ

Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили чотирьох працівників поштового сервісу, які викрадали і перепродували безпілотники, призначені для українських військових.

Як встановили поліціянти, організували протиправну діяльність двоє мешканців Тернополя, один з яких обіймав посаду начальника відділення одного з поштових сервісів. До своєї схеми він залучив підлеглих.

Зловмисники привласнювали БпЛА, які відправляли посилками українським захисникам та захисницям. Коробки, з яких викрадали безпілотники, фігуранти наповнювали непотребом та відправляли за вказаною адресою.

Викрадені дрони фігуранти продавали в інтернеті за низькими цінами (нижче ринкових). Кошти за них вони отримували на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці. Один із фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за продаж майна.

Загалом зловмисники викрали вміст 26 відправлень на суму майже 6 00 000 гривень.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції здійснили 14 обшуків за місцями проживання, перебування та в транспортних засобах фігурантів на території Львівської області та у Києві.

Вилучено 15 мобільних телефонів, компʼютерну техніку, 25 банківських карток, документи й чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Поліцейські також заблокували цифрові активи на криптогаманцях фігурантів.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на термін до 3-х років та з конфіскацією майна.

На цей час підозрюваним обрано запобіжні заходи – особисте зобов’язання і нічні домашні арешти. Слідчі дії тривають.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.