У Києві розглядають два сценарії щодо забруднення Десни, яке може дійти до Дніпра

Джерело: брифінг

У Києві розглядають два сценарії щодо потенційного забруднення Дніпра внаслідок викидів хімічних речовин у притоку Десни, повідомив голова Київводоканалу Олег Лисюк.

За оптимістичним сценарієм, забруднення Десни не дійде до Дніпра. За песимістичним варіантом – якщо забруднення все ж досягне Києва, місто забезпечене запасами очищеної води. Лисюк зазначив: “Песимістичний сценарій можливий, але дуже-дуже малоймовірний…Зараз ми бачимо, що йде розбавлення. Можливо, ця пляма до Києва і не дійде в тому обсязі, який викличе занепокоєння”.

Водночас у КМДА запевняють, що ситуація з водопостачанням у місті під контролем, і на сьогодні загроз немає. Оперативний штаб постійно моніторить якість води в річках Десна та Дніпро. За словами Романа Ткачука, директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, результати аналізів не викликають тривоги.

Київводоканал наголошує, що забруднення має органічну природу, зокрема, йдеться про відходи цукрового заводу. Водоканал двічі на добу проводить аналізи на деснянських станціях. За словами Лисюка, токсичних речовин у воді не виявлено.

Для боротьби із забрудненням застосовуються технології очищення, включаючи активоване вугілля, а всі необхідні заходи вже впроваджені.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.