ЦНС: бурятський депутат оприлюднив правду про російські втрати в Україні

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Дані виявили учасники розвідувальної спільноти InformNapalm. Депутат місцевого парламенту Бурятії Вячеслав Дондоков оприлюднив інформацію про масштаби втрат російських військ під час минулорічного наступу українських сил у Запорізькій області.

Як з’ясувалося, лише через одну тактичну медичну групу ворога (стабпункт) проходило близько 1100 поранених росіян на місяць. Тоді як згідно з інформацією джерел в українській розвідці загалом таких груп було 11 на Запоріжжі.

У Нацспротиві підрахували, що відповідно російські війська у 2023 році втрачали понад 12 тисяч поранених на місяць тільки у Запорізькій області.

Водночас дані не включають загиблих безпосередньо на полі бою та полонених. Окрім того, заважують у ЦНС, близько чверті поранених, яких росіяни привозять до стабпункту, не виживають.

Презентація, викладена Дондоковим, також дозволила встановити місце розташування російського шпиталю. Цим місцем виявилася Азовська середня школа І-ІІІ ступенів Розівської селищної Запорізької області (47.45220382463069, 37.11493854199306).

У повідомленні наголосили, що це ще раз підтверджує використання росіянами шкіл і дитячих садочків як військових об’єктів.

Крім того, завдяки презентації Дондокова волонтерам InformNapalm вдалося встановити значну частину військових армії РФ, які працювали у Тгр 42-ої ОмедБР поруч з Дондоковим. Усі їхні дані передали до бази сайту “Миротворець”.

У ЦНС закликали усіх небайдужих до виявлення злочинів та злочинців, які прийшли з війною на нашу землю. Інформацію про окупантів, ворожі позиції, розташування його техніки та особового складу варто передавати на анонімний чат-бот.

Згідно з даними НАТО та західних військових експертів, щодня у травні ЗСУ ліквідовували або завдавали поранень у середньому понад 1000 російським солдатам на полі бою в Україні.

За масштабами втрат травень може хіба що порівнюватися з війною в Афганістані: тоді за десять років бойових дій загинуло понад 15 000 радянських солдатів. Нині афганську війну вже перевершила битва за Авдіївку, в якій російська армія втратила близько 16-17 тисяч осіб лише убитими.

Міністр оборони Ллойд Остін нещодавно заявив, що відтоді, як Путін почав повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року, щонайменше 350 000 російських військових було вбито або поранено. Своєю чергою, британські оцінки свідчать про кількість убитих і поранених росіян у понад 500 000 осіб.

14 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що згідно з оцінками західної розвідки втрати росіян з початку повномасштабного вторгнення перевищила позначку 350 тисяч вбитими та пораненими.

Нещодавно ЗМІ підрахували, що втрати росіян збігаються з офіційними даними Генштабу ЗСУ – близько 600 000 осіб, з яких вбитими – близько 200 000, а понад 400 000 пораненими.

  • На засіданні “Рамштайну” Президент України Володимир Зеленський розповів про успіхи українських військ на Курському напрямку. За його словами сьогодні ЗСУ контролюють територію 1300 км² та понад сотню населених пунктів. Крім того, він озвучив втрати ЗС РФ.
  • Під час штурмів Авдіївки російські війська використовували бойові машини піхоти БМП-1У, які вкрали в армії Грузії під час нападу у 2008 році. Зауважується, що принаймні одна така ББМ в розпорядженні ворога втрачена у боях, що зафіксувала РУБпАК 47-ої механізованої бригади.
  • Столтенберг підтвердив, що Сили оборони України завдають ударів по кораблях Чорноморського флоту РФ ракетами країн НАТО.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.