Українські розвідники знищили російський Су-30СМ над Чорним морем

Джерело: ГУР МОУ

Бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України знищили російський бойовий літак Су-30СМ над Чорним морем.

Українські захисники поцілили у ворожий літак з ПЗРК під час операції в акваторії Чорного моря.

Збитий Су-30СМ належав 43-му окремому морському авіаційному полку ВКС РФ, який базується на аеродромі міста Саки (ТО Крим).

Російський бойовий літак було збито 11 вересня близько 5:00. А через три години окупанти почали пошуково-рятувальну операцію з залученням літака Ан-26 та гелікоптерів Мі-8 і Ка-27.

Через кілька годин вони виявили у морі – за 70 км на північний захід від мису Тарханкут – характерну пляму від авіаційного пального. Згодом вони виявили й уламки збитого Су-30СМ.

Вартість такого літака орієнтовно 50 000 000 доларів.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.