Північна Корея здійснила перший за два місяці запуск ракет малої дальності

Джерело: Reuters

Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в четвер, 12 вересня, що стало першим подібним запуском за понад два місяці.

За словами Об’єднаного комітету начальників штабів, ракети вилетіли з Пхеньяна близько 7:10 ранку і подолали близько 360 км, перш ніж упасти в море.

“Ми рішуче засуджуємо запуск ракети Північною Кореєю, що є явною провокацією, яка серйозно загрожує миру та стабільності на Корейському півострові”, – йдеться в заяві.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який минулого тижня відвідав Сеул, заявив, що Токіо рішуче засуджує запуск і подав протест проти Північної Кореї.

“Ми продовжуємо докладати максимум зусиль для моніторингу та співпраці з США та Південною Кореєю”, – сказав Кісіда.

Ядерні посланці Південної Кореї, Японії та Сполучених Штатів розмовляли телефоном і назвали запуск порушенням резолюцій ООН, йдеться в заяві міністерства закордонних справ Сеула. Вони також пообіцяли відповідати на будь-які провокації Північної Кореї.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.