У Харківській області з майже 30 населених пунктів примусово евакуюють дітей – ОВА

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Телеграмі

Рада оборони на Харківщині погодила початок примусової евакуації 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району.

Евакуація стосуватиметься наступних територіальних громад: із Куп’янської ТГ евакуюють дітей із 10 населених пунктів (158 дітей), із Курилівської ТГ — із 6 населених пунктів (41 дитина), з Кіндрашівської ТГ — із 13 населених пунктів (70 дітей).

На сьогодні, 12 вересня, вже евакуйовано 10 родин. Переміщеним особам нададуть гуманітарну, психологічну та юридичну підтримку, а також допомогу з тимчасовим проживанням.

Частину людей евакуюють до інших областей України за підтримки Укрзалізниці.

Для отримання додаткової інформації щодо евакуації працює “гаряча лінія” за номером 0-800-33-92-91.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.