WP: Трамп не стане на бік України, а його виборці вважають, що він прихильник Росії

Джерело: The Washington Post

Видання The Washington Post припустило, що Дональд Трамп, який балотується в президенти США, не стане на бік України, зокрема тому, що це перечить очікуванням його виборців.

Недавнє опитування свідчить, що виборці Трампа вважають, що він більше прихильник Росії, ніж України. 

Також під час дебатів між Трампом і віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, колишнього президента США двічі запитували, чи хоче він, щоб Україна виграла війну, і обидва рази він відмовився виступити на чиємусь боці.

“Я хочу, щоб війна припинилася. Я хочу врятувати життя — людей вбивають мільйонами”, — відповів він перший раз. 

Коли його знову запитали про це, Трамп відповів:

“Я вважаю, що США найбільше зацікавлені в тому, щоб закінчити цю війну і просто завершити її”.

Він сказав, що Сполучені Штати повинні “укласти угоду, тому що ми повинні зупинити знищення всіх цих людських життів”.

WP припускає, що Трамп не говорить, що хоче перемоги України, оскільки “створив більш затишні стосунки з російським президентом Володимиром Путіним, ніж це влаштовує багатьох помічників і експертів із зовнішньої політики”.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.