Байден одягнув кепку Трампа на заході з нагоди річниці терактів 11 вересня

Джерело: BBC News

Президент США Джо Байден ненадовго одягнув червоний передвиборчий капелюх Дональда Трампа на заході з нагоди 23-ї річниці терактів 11 вересня. В Білому домі пояснили, що цей жест був знаком єдності.

Він відвідував пожежників у Пенсільванії поблизу місця, де розбився один із чотирьох викрадених літаків. На відеозаписі видно, як президент розмовляє з прихильником Трампа, перш ніж вони обмінялися головними уборами.

Скрін з відео

Користувачі соцмереж одразу відреагували на вчинок Байдена.

“Дякую за підтримку, Джо!” – зазначив один із них. Інший сказав, що “Камала так погано виступила на минулих нічних дебатах, що Джо Байден просто одягнув капелюх Трампа”.

Інцидент стався через кілька годин після того, як Трамп пожартував на сцені дебатів про те, що надіслав віцепрезидентці Камалі Гарріс капелюх “Make America Great Again”.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.