Ексочільника Дніпропетровської ОВА підозрюють в крадіжці 286 млн грн на будівництві доріг

Джерело: НАБУ, САП

Колишній очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко отримав підозру у можливих зловживаннях під час дорожніх ремонтів. Слідство стверджує, що збитки для громади перевищили 286 мільйонів гривень. Хоча правоохоронці не назвали підозрюваного поіменно, вони вказали на посаду, яку Резніченко обіймав у 2022 році.

Про підозру повідомили не тільки йому, але й:

  • заступнику голови Дніпропетровської ОВА;
  • керівнику департаменту Дніпропетровської ОВА;
  • начальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОВА;
  • керівнику суб’єкта господарської діяльності.

Слідство вважає, що у 2022 році підозрювані уклали угоди на обслуговування доріг замість ремонту, щоб отримати пріоритетне фінансування. Витрати безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн, а договори уклали з компанією, пов’язаною з головою ОВА.

Експертизи підтвердили завищення вартості матеріалів на 286 млн грн. Частина коштів була переведена на інші пов’язані компанії. Триває слідство щодо можливого відмивання грошей і участі інших осіб.

  • До суду направили обвинувальний акт проти посадовців “Київавтодору” та керівника приватного підприємства, яких підозрюють у розкраданні 300 тисяч гривень під час ремонту дороги.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.