На Волині працівниця правоохоронних органів допомогла понад 30 чоловікам втекти за кордон

Джерело: Державне бюро розслідувань

Працівники ДБР повідомили про підозру волинській правоохоронниці, яка допомагала переправляти до Польщі чоловіків призовного віку. Послуги коштували 3,5 тис. доларів.

“Чоловіків доправляли до прикордонного пункту пропуску на Волині. Надалі, посадовиця не вносила відомостей про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Завдяки цьому, ухилянти без перешкод виїжджали за межі України”, – йдеться у повідомленні.

За цією схемою з 2022 року кордон перетнули понад 30 чоловіків.

Правоохоронниці загрожує до 7 років ув’язнення. До суду подали клопотання про її арешт і відсторонення від посади.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ МП, який виправдовував повномасштабне вторгнення Росії.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.