Двом чоловікам висунули звинувачення через крадіжку картин Бенксі з лондонської галереї

Джерело: The Guardian

У Великій Британії висунули звинувачення двом чоловікам у крадіжці зі зломом. Їх звинувачують у крадіжці однієї з найвідоміших робіт вуличного художника Бенксі “Дівчинка з повітряною кулькою” з галереї у центрі Лондона.

Звинувачення висунули 47-річному Ларрі Фрейзеру з Бектона та 53-річному Джеймсу Лаву з Норт-Стіффорда. Їх взяли під варту.

Роботу Бенксі викрали з галереї на Нью-Кавендіш-стріт близько 23:00 у неділю, 8 вересня. “Дівчинка з повітряною кулькою” стала єдиним витвором мистецтва, який викрали. Її повернуть до галереї.

З 2002 року Бенксі малював по всьому Лондону силует дівчинки, яка тягнеться за червоною повітряною кулею у формі серця. Вперше вони з’явилися на стіні в східному Лондоні, а також були розпилені під мостом Ватерлоо.

Тоді для продажу були зроблені обмежені видання відбитків, а також версії з ручним напиленням. Багато з них є дуже цінними та приносять значні суми на аукціоні.

У 2018 році копія картини в рамці була продана за понад мільйон фунтів стерлінгів, перш ніж самознищитися на сцені. Через мить після падіння молотка пролунали сигнали тривоги, і полотно впало через прихований подрібнювач, вбудований у нижню частину великої декоративної рами.

Переможець тендеру вирішив залишити покупку, а частково розрізана картина отримала нову назву “Любов у смітнику”. Його продали через три роки за рекордні 18,5 мільйонів фунтів стерлінгів на Sotheby’s у Лондоні.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ МП, який виправдовував повномасштабне вторгнення Росії.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.